tirsdag, oktober 10, 2006

Trimix uddannelse Norge 2006 "Sognefjord" Vraget vi skal se er DS Oldenburg

TX-holdet IANTD 2006: Robert Z. (fotograf) Peter B. Peter W, Jesper Ø, Jens T, Thorsten, Morten F, Kim K.
Det bliver pakket nu skal vi endelig af sted til Norge. Efter mange timer øvelser og teori er dagen kommet hvor vi skal ud på nye eventyr feddddddddddddddddt.

Uden mad og drikke dur helten ikke.......... Godt kammerat skab og god mad er med til at gøre sådan en tur til noget særligt. Har man så et Hang around team med ja så er rammerne lagt. De blander gas efter vores planer, vi kan koncentrer os om at lave vores dykker planer, spise, sove, dykke og få det fulde udbytte af et kanon kursus..
Så skal der blandes noget gas, alt skal være iorden inden vi går til ro. Planerne er lavet og godkendt af os alle. "Hvorfor er natten så lang, jeg vil uddd".
Norge er nu et smukt sted og så har de rigtig mange gode vrag at dykke på.
DS Oldenburg inden angrebet i 1944, spottet af en enlig engelsk bombefly og skudt i sænk..
Hvad så drenge skal vi sparke røv og få noget vand under vingerne. YEEESS lad os så komme afsted.
En af de mange Rt-planer der blev dykket efter på vores uge lange ophold i Norge.
Peter hygger sig med sin Dobb. 15 på ryggen og sine 2 alu 7 på siden, Det er godt man har noget at hvile sine arme på ;-))).
Det er så yndigt at følges ad, Jesper og Peter svæver der ud af i stillheden, det eneste man høre er hvæsen fra regulatoren ved ind og ud ånding.
Alle som kender Jesper Østergaard ved at "han skal bare lige kigge ind" han kan ikke lade være ;-))))) det er simpelthen få spændende.
Det er fantastisk at svæve hen over dette flotte og velbevaret vrag. Det er tydeligt at se at det ikke er mange som har hugget og hagget endnu i det.
DS Oldenbugr starter på 26m dybde og bunden er ved de omkring 80/90m. Vores max dyb var på 67m så nogle gode lygter/lyssvær er nødvendig, Det er fantastisk det her.
Fra det mørke dyb bevæger vi så op igen, og skifter fra bag gassen til vores rejse gas en nitrox 36 blanding. Vi skal have gang i udvaskningen af N2. Jon-line bliver fastgjort til bundtorvet, hvis en af os skulle få ilt-krampe, synker personen ikke tilbage i dybet. Han bliver hængende i sin Jon-line og makkerne kan tage ham med op i sikkerhed, igen sikkerhed på sikkerhed ;-)
Sidste deko stop på 6m, vi har sat vores jon-line fast på fuglepinden og afgasser via overflade forsyning. Er det ikke bare fedt at hænge her i varmen og rulle hele dykket igennem ;-)) (overflade forsyning er 80 % O2).
Efter endnu et kanon dyk, bliver der snakket lystigt tilbage til havnen. Det var sidste dyk, men tro mig vi vender tilbage for det er masser at se på endnu.

Ingen kommentarer: